FOLLOW ME

JOM SAKSI KOLEKSI VIDEO GOMBAK!!! GEMPUR!!!

Loading...

Tuesday, 28 August 2012

WE VOTE PR BECAUSE WE STILL LOVE BN??


Seems like the opposition will go to the limits in persuading and convincing not mentioning misleading the voters especially those who love BN or the silent majority which at this point of time are shifting their support to BN. This trend and pattern worries the Pakatan and they are running out of ideas and strategies to implement as as act for counter measures. So what else can they do but to put ideas and written sympathetic and pathetic articles in order to gain back the support of the voters. "We vote PR because we still love BN" is a statement to me as full of crap and bull+shit. See my comment on this article which I came accross and read my view on the subject with an open heart.....

Subject: A New Malaysian Government-By Dr. Azmi Sharom.

Do your duty, circulate to every names on your list to refresh their mind and understanding. We really,really need to ensure every body iss well understood for the future of our country of 'Malaysia'.        

A New Malaysian Government  - win-win for all parties ,including BN   In full agreement with the rationale of Dr. Azmi Sharom. All Malaysians stand to gain for voting PR into Government, and BN has the the badly needed chance to clean up itself while in the Opposition, and to prepare to take over if PR does not perform!   It is a WIN-WIN for all parties!     

MNK comment: Win-win? once PR in power as we all know is being dominated by DAP, I bet you DAP will do all they can with power in their hand to surpress UMNO and malays in an effort to ensure that UMNO will never be able to rise up again. See what happened to Singapura... when PAP first came into power. What happened? What is happening in Selangor? Is it a win-win situation for BN negeri Selangor?

This article by  By Dr. Azmi Sharom, a law lecturer, well educated, well read...a person who refuses to accept what is going on, who feels the injustice not only for the Malays as he too is a Malay but for all Malaysians  ......  he is really a anak Malaysia....

Actually we will vote PR because We Still Love BN.  After all it was started by great and honest leaders of the past. Its for the good of BN that we vote for PR and for better future for the people at the same time.   What happens, when PR become New Government: We have a New Goverment with Less Experience in CORRUPTIONS  and SCANDALS..... good for people    We have a STRONG and RICH Opposition with 50 years Experience  in CORRUPTIONS and SCANDALS.  They know the ins and out of corruption and scandals, so they can better check the PR government........ also good for people and for BN   BN will do their BEST to EXPOSE those who CORRUPT, because BN has 50 years of experience inCORRUPTIONS   Final Result: RAKYAT MENANG  TWO  party system is........... BORN      We vote for CHANGE....... because we LOVE.......... MALAYSIA   "The world is a DANGEROUS place not because of people who do EVIL, but because of good people who look on and  DO NOTHING ABOUT IT"    Albert Einstein   All (including former) Malaysians must know - By Dr. Azmi Sharom If you have already watched this  (and I'm not surprised at all), just pass it on.... Dr. Azmi Sharom- All Malaysians must know.

MNK comment: Hahahah... We vote PR because We still love BN. We muslim has this believe that The Ends Doesn't Justifies The Means. One may not do evil so that good may result from it. If you love BN you will ensure BN will never be out of power and will always be the champions of the people. You measure the good and the bad of what BN has delivered and proven. Ofcourse You'll find the occasional rotten apple in every organization but that doesn't make the organization bad. The reasoning Pakatan Haram is less experience in Corruption and Scandals is full of rubish. Hellooo those in Pakatan Haram example Member of Keadilan, they are all from UMNO where they are those of oppurtunist type where due to their insincere struggle for the Malays resulting them to jump the boat for a better oppurtunity to be leaders, MPs or State assemblyman. Furthermore your head of opposition Anwar is I believe the world leading the most scandalous party leader. MNK belief if you are not experience with Corruption you will not know how to curb or to minimize the effect of corruption. You will not know how to deal with corruption. And to battle corruption from the outside where you don't have the tools and power to dictate in policy making or to impose rules and regulations will make thing worst. And to leave it to people who dont know shit about corruptions to deal with it will make thing even worst. See what is happening to Selangor, because of inexperience corruptors and greedy bunch of corruptors to gain the most in a short time of a period what they do? They sell everything! Did you see this is happening during BN days in power? Do they sell everything, Selangor assets? Example Yayasan Selangor Asrama in Kampung Pandan even though it is located in the Golden Triangle of Kuala Lumpur where the land it self cost millions of ringgit but due to the asrama is meant for the needy and poor rural dan bucolic students of Selangor it was not sold and gain profit during the Barisan Nasional days.


Malaysia has never been an Islamic State as our Constitution is very specific on it. It was the Mental Mamak (our equivalent to Singapore 's MM) who lied all the way when he declared Malaysia as an Islamic Country and therefore State in 2001.    Lim Kit Siang immediately corrected him but he being the person he is insisted that he was right. Jokers like Ling Liong Sik, Samy Vellu and Lim Keng Yaik of course did not object and quietly agreed with him and so did the other BN leaders.    This mamak has damaged our country through and through.
MM also passed the Syariah Law in Selangor in 1995  with the help of MCA, MIC, and Gerakan.

Ask MCA, MIC and Gerakan why they support an Islamic State  and passed laws to support it, and now complain that DAP is supporting an Islamic State, when DAP has never ever agreed to do so..    The evidence is beyond doubt, it is in the public domain, ask them,  the shameless ones, do they have an answer?   Worth listening to this recording. Our constitution is the most altered, amended, and modified constitution in the whole wide world.    MNK comment: Why MCA, MIC and Gerakan support Islamic State? Don't you know the social contract prior to independent? As an Assistant Professor of Law you should no better. Don't you know that in order for the Malays to give the rights of citizenship to Indians and Chinesse which was immigrants during that time, they too have to accept certain fact of the Persekutuan Tanah Melayu and one of it is that it is an Islamic State. Whether they like it or not they have to accept it and that is part of the deal. Those which are written in the Constitution are agreed and accepted by - as the writer of this article wrote "  After all it (BN)was started by great and honest leaders of the past."

We must never ever let UMNO get back their 2/3rds majority ever again. If they do, then our country will go to the dogs. UMNO will again start changing the constitution like there is no to-morrow.    It will be changed to suit UMNO, just like they changed the constitution/rules/laws to allow for gerrymandering of the consituency, where a rural constituency with an electorate of 5,000 voters is entitled to vote for one MP/DUN, whereas in urban localities, an electorate of 100,000 can only vote for one MP.    What sort of democracy do you call this? Can someone out there enlighten me. Whether you're pro-BN or pro-opposition, please, do not, in your wildest dreams ever allow UMNO their 2/3rds majority.  Don't ever let Malaysia go the way of Zimbabwe , Somali, or Myanmar .


MNK comment: 50 years of prosperity and economic growth is a proven record. So what is the writer saying those with an electorate of 5000 dont have the right to have a respresentative in the Parliment, they do not entitle for and MP/DUN? Are you indicating for example I have  2 sons one is 23 years old and one is only 5 years old, in order to be fair if I give my 23 year old son an allowance of 1000 RM for the month I should also give my 5 year old boy the same amount of money for him to do as he might as per what I allowed my 23 year old son just for the sake of "being fair"? Well my friend, that is not how Islam teaches us to be fair as per DAP mentality and mind setting Sama rasa Sama rata.... those who need the most will be given more than those who not in need where they infact should not recieve but to give as well.... 

An interesting speech by Dr. Azmi Sharom; an Assistant Professor of Law at UM. He explains the CONSTITUTION: the Malaysian supreme law. Listen to this, it's interesting and refreshing.
For people who think that only BN can govern properly. Think again. Once BN gets back their 2/3 in Parliament they will start amending the Constitution. Then we won't have the Constitution that protects ALL. Educate yourself about what the supreme law of the land says.  Then vote wisely.
Please spread this like wildfire...make it one of the most viewed. You will help educate people about our law.    We want PR not because We Love PR,  We just want a CHANGE !    

MNK comment: The article only shows they are in desperado mode now and will do anything to mislead and confuse the voters and the Rakyat with all sort of ideas and propagandas and this is a cheap attempt to do so. For those BN supporter, Keep up the good work and "Work the ground hard for BN to win" - YAB PM Najib Razak...  in the PRU13 and BN will gain 2/3 majority and we take over back those states which fell to Pakatan Haram.



Note: As this article is being flying around in emails which MNK came across with please do the same to circulate this article or this blog link to friends and foes.


Gombak!!! Gempur!!!

Sunday, 26 August 2012

CINA DAP PULAU PINANG RACIST GILER???


Pada minggu lepas MNK bersama keluarga menghabiskan masa cuti Raya di Pulau Pinang di Batu Ferringgi. Bawa anak-anak dan keluarga bercuti dan habiskan masa qualiti bersama keluarga. Dah lama tak bawa family bercuti lah katakan. Namun begitu MNK teruja dan ingin mengambil kesempatan untuk melihat sendiri nasib orang Melayu di Pulau Pinang.

MNK mengambil kesempatan dan yang ada untuk bertanya sendiri dengan orang melayu yang sempat MNK bual di sana. Ini pengalaman dan cerita benar yang MNK lakarkan hasil perbualan MNK dengan salah sorang orang Melayu yang bekerja di Hotel di mana MNK dan keluarga menetap.


Ketika MNK membawa anak-anak MNK bermain di Koko-nut Kids Club yang mana ia menyediakan permainan "indoor" dan servis menjaga ala-ala "babysitting" anak tamu hotel tersebut. Bersama isteri MNK sempat berbual dengan akak yang menjaga Club House tersebut.

Kata akak tersebut, nasib orang Melayu di Pulau Pinang ini makin tertekan dan tertindas. Akak sendiri mengalaminya yang mana anak akak sampai sekarang tidak mendapat kerja yang setaraf dengan kelayakkannya. Anak akak ini ada Master tetapi semua company yang dia pergi yang mana si penemuramah dia bangsa Cina terang-terang reject anak akak. Si penemuramah itu kata mereka hanya ingin mengambil candidate berbangsa Cina sahaja.


Dah lah majority syarikat besar dan sederhana di Pulau Pinang itu kepunyaan Ca Ya nun Alif nie. Maka dek kerana dok nak cari yang berbangsa Cina sahaja maka hingga kini anak akak tu tak dapat perkerjaan walaupun mempunyai kelulusan Master. Katanya anak akak terpaksa berhijrah lah nak tak nak ke KL nanti nak carik kerja kat KL pula kerana lebih ramai syarikat Melayu di situ. Walaupun berat di hati  anak akak tu nak kerja di tanah kelahiran sendiri dan mencurah bakti di negeri sendiri tetapi terpaksa juga ke Kuala Lumpur. Terpaksa berjauhan dengan akak nie.

Ini baru satu contoh nyata yang MNK dengar sendiri luahan akak ini. MNK percaya banyak lagi kes-kes seumpamanya berlaku di Pulau Pinang. Kalau dulu mereka berselindung dengan iklan-iklan tawaran jawatan di dada akbar atau internet dengan meletakkan syarat mesti boleh bertutur dalam Bahasa Mandarin dan mungkin terlepas juga 1-2 anak melayu yang mana ada ibu bapa mereka menghantar anak mereka untuk mengikuti kelas bahasa Mandarin. Tapi itu dulu sekarang ini mereka lebih berani menunjukkan sikap racist mereka yang mana mereka terang-terang belum interview dah reject dengan mengatakan mereka hanya ingin mengambil pemohon yang berbangsa Cina sahaja kepada mereka yang berbangsa lain datang untuk sesi temuduga tersebut. Apa degree dan master ini dibezakan dengan warna kulit, keturunan dan bangsa ker?


MNK percaya hanya Cina DAP totok yang akan melakukan perkara sebegini dan katanya Cina-cina di Pulau Pinang itu pula 90 peratus adalah DAP. Apalah nasib bangsa Melayu 5 tahun akan datang sekiranya Barisan Nasional tidak dapat merampas kembali Pulau Pinang? Tak payah tunggu lama MNK percaya 5 tahun lagi sudah tentu makin terpinggir dan tertindas orang Melayu di Pulau Pinang dan pastinya ianya bermula dengan taraf ekonomi orang Melayu. Bayangkan yang ada Master pun tidak boleh nak dapat perkerjaan untuk membantu keluarga ibu ayahnya untuk keluar dari kelompok kemiskinan  dan ditindas dan dibezakan sedemikian rupa inikan pula yang tidak mempunyai ijazah?

MNK heran kenapa ada dikalangan bangsa kita, orang melayu yang lupa sejarah dan tak sedar diri dan tak kenang nasib mereka. Boleh pulak menyokong dan menjadi belaci kepada DAP.

Lu Pikirlah Sendiri.....

Gombak!!! Gempur!!!

Sunday, 19 August 2012

KEINSAFAN HARI RAYA PEMUDA UMNO GOMBAK 2012

Dimanakah Pemuda PKR GOMBAK atau PEMUDA PAS GOMBAK dikala ini ? Apa yang mereka lakukan demi rakyat Gombak lebih-lebih golongan sebegini? Takde apa pun. Hanya menjelang pilihanraya nanti mereka muncul. Janganlah kita rakyat Gombak terpedaya lagi... JOM LIHAT VIDEO INI.....

http://m.youtube.com/watch?v=bD9yxpytAyE
GOMBAK!!!!GEMPUR!!!!

Wednesday, 15 August 2012

VIDEO INI PASTI MEMBUAT AZMIN ALI MEROYAN!!! JOM TONTON...



MNK malas nak tulis panjang panjang sebab sekeping gambar akan bisa mengalahkan seribu perkataan, inikan pula sebuah video sepanjang 4.26 min yang pastinya akan membuat Ahli Parlimen Gombak Azmin Ali meroyan sorang sorang dalam tandas. Tak percaya jom tonton.... Video ini dirakam di sebuah lokasi iaitu Taman Bolton...Bukan senang nak dapat rakaman nie. Shot angle pun kalah profesional cameraman...Sorry mutunya kurang baik sebab pakai Iphone jo...

video


Gombak!!! Gempur!!!

Tuesday, 14 August 2012

YA ALLAH KAU LINDUNGI GOLONGAN INI DIBUMI SELANGOR!!!



Di Rantau Gombak sahaja ada 2 rumah anak yatim yang menampung hampir 100 anak-anak yatim piatu. Rantau Gombak ini terletak di dalam DUN Gombak Setia yang mana DUN ini telah jatuh ke tangan pembangkang Pakatan Haram pada PRU 12 dulu. Namun akhir nya akibat tidak sanggup lagi lihat Islam dilacurkan kepada DAP maka wakil rakyat Pakatan Haram Hassan Ali telah dipecat akibat kelantangan beliau menolak atau membantah tindakan atau dasar yang di buat oleh Pakatan Haram yang dilihat lebih memihak pada satu pihak iaitu pihak DAP si kafir Harbi.

Maka sekarang ini Rantau Gombak tidak lagi mempunyai wakil di peringkat negeri. Rakyat Gombak tidak lagi mempunyai seorang wakil yang dikenali sebagai wakil rakyat untuk memperjuangkan nasib mereka di peringkat Dewan Undangan Negeri. Tidak boleh membawa apa-apa pembangunan atau apa-apa kemajuan apatah lagi menyelesaikan masalah mereka. Hak-hak mereka tidak lagi diberi perhatian dan tidak lagi diambil berat oleh Kerajaan Negeri.


Itu tidak mengapa lagi kerana ada dikalangan rakyat yang masih mampu berdiri sendiri dan tidak mengharap ehsan dan bantuan kerajaan negeri Pakatan Haram Selangor ini tetapi bagaimana pula dengan golongan ini. Anak-anak yatim piatu ini yang mana haram bagi kita dan tidak akan bau syurga dan akan dibakar dengan api yang paling panas sekali kalau kita memakan harta anak yatim, jika kita mengambil hak anak-anak yatim. Apakah mengambil hak anak-anak yatim itu sama ertinya dengan kita tidak memberi hak-hak yang patut kita berikan kepada mereka? Apakah ini bukan apa yang dilakukan oleh Kerajaan Negeri Selangor sekaran ini iaitu tidak memberikan hak-hak mereka atau menjaga kebajikan mereka khususnya di Gombak ini? Siapa wakil dari kerajaan negeri Selangor Pakatan Haram yang ada datang melawat mereka? Memberi sumbangan dan bantuan kepada mereka? Wakil Rakyat yang ada pun dah jadi bebas dan bukan lagi bersama Kerajaan Pakatan haram Selangor lagi jadi jangan harap lah nak dapat peruntukkan dan sumbangan dari kerajaan negeri Selangor melalui beliau.

Ahli Parlimen Gombak, lagi lah tak boleh harap jangankan rumah anak anak yatim rumah mak sendiri pun dia tak ziarah dan lawat ini kan rumah orang yang dia sendiri tidak kenal dan tidak punyai apa apa talian. Jadi siapa yang akan membela nasib mereka ini. Mujur lah Kerajaan Barisan Nasional yang perihatin dan tahu akan ada masalah seperti ini mengambil pendekatan dan initiatif melantik Penyelaras-Penyelaras DUN dan Parlimen yang mana mereka ini mewakili Kerajaan Pusat di Negeri atau kawasan yang Parti Barisan Nasional telah tewas dan tiada mempunyai wakil mereka di sana baik wakil rakyat mahupun ahli parlimen.

Jelas ini merupakan tindakan BN untuk tetap memberi khidmat dan bantuan kepada rakyat dan masyarakat walaupun di kawasan itu Barisan Nasional telah tewas dan ditolak oleh majoriti rakyat kawasan tersebut namun itu tidak menjadi penghalang kepada Barisan Nasional  untuk tetap menyalurkan bantuan dan terus memberi khidmat kepada rakyat dan masyarakat setempat melalui Penyelaras-penyelaras DUN dan Parlimen yang dilantik sendiri oleh YAB Perdana Menteri.

video


Seperti di vt diatas ini Penyelaras Parlimen Barisan Nasional Gombak merangkap Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak Datuk Hj. Megat Zulkarnain bin Tan Sri Omardin menjalankan salah satu tanggung-jawab dan amanah yang digalas oleh beliau. Program bersahur ini merupakan program tahunan setiap Ramadhan yang telah diterapkan dan dijalankan baik dalam Pemuda UMNO Bahagian Gombak dan sekarang selaku Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak. Tahniah dan Syabas MNK ucapkan kepada beliau dan Barisan Pemuda UMNO Bahagian Gombak.


Gombak!!! Gempur!!!

Monday, 13 August 2012

ANAK YATIM CHANGKAT MULIA DIRAIKAN KERAJAAN BN!!!


Semakin dekat dengan penghujung Ramadhan ini maka makin padat dan makin banyak program berbuka puasa bersama anak-anak yatim dan dalam masa yang sama cuba menyelami perasaan anak-anak yatim ini. Dengan menziarahi, menghulurkan bantuan peribadi mahupun peruntukan dari kerajaan, ianya merupa satu latihan kepada kita dan mendidik hati kita untuk sentiasa bersyukur atas nikmat Allah dan jangan kita lupa tentang sedara seagama dan sebangsa kita yang kurang bernasib baik yang mana kita wajib bantu dan kita wajib bela.

Semangat ini dapat dilihat ada pada Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin yang mana bersama rombongan beliau mewakili Kerajaan Barisan Nasional telah singgah berbuka di Rumah Kebajikan dan Anak Yatim di Jalan Changkat Mulia Greenwood. 


MNK turut serta dalam program singgah berbuka ini dan secara peribadi MNK dapat merasaI kesan pada jiwa kita sekiranya kita rajin berbuka bersama anak-anak yatim ini seperti apa yang dilakukan oleh Penyelaras BN Parlimen Gombak ini. Kita tidak akan berbelanja di pasar ramadhan mengikut nafsu dan kita juga tidak akan makan berlebihan dan mengikut nafsu. Kita lihat anak-anak yatim ini makan kita pasti akan merasa hiba dan keinsafan yang tinggi dalam jiwa kita.

Kita juga akan lebih rasa bersyukur dan kita lebih merasai nikmat berbuka itu sendiri. Bukan sahaja kita merasai lapar dan dahaga ketika berpuasa sepanjang hari tetapi ketika berbuka kita akan merasai dan melihat dengan mata kita sendiri bagaimana mereka yang kurang bernasib baik dari kita ini berbuka dan kita akan berikan keutamaan 
ketika itu untuk menceriakan mereka melayani mereka kerana di sisi Allah jelas mereka ini lagi mulia dari kita dan kita sepatutnya memuliakan golongan ini di dunia.


Selesai berbuka puasa rombongan Penyelaras BN Parlimen Gombak ini berjemaah Maghrib bersama warga penjaga dan anak-anak yatim ini. Selesai bacaan doa sedikit ucapan diberikan oleh Penyelaras BN Parlimen Gombak yang mana intipati ucapannya adalah berbentuk nasihat kepada anak-anak penghuni rumah ini yang mana beliau berpesan satu hari nanti kalian akan dewasa, pasti akan ada diantara anak-anak ini akan menjadi insan-insan yang berjaya, dah bekerja dan mana tahu ada yang akan menjadi jutawan, pemimpin dan sebagainya. Cuma satu pesanan beliau ialah apabila kalian dah berjaya nanti jangan lupa ziarahi, bantu dan dekati rumah-rumah seperti ini. Itu sahaja pesanan beliau.

Sebelum berpisah Datuk Megat Zulkarnain turut menghulurkan sedikit sumbangan berbentuk barang asasi, kurma dan air zam zam  dan kipas elektrik dan juga tidak lupa duit raya kepada hampir 30 orang anak-anak yatim ini.

Tahniah dan Syabas Penyelaras BN Parlimen Gombak Datuk Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin dan rombongan!!!

video


Note MNK: Puak-puak yang tak reti bersyukur nie yang dok komplain itu ini pasal kerajaan BN nie banyak-banyakkan lah program ke rumah anak yatim baik berbuka atau beri sumbangan. Kalau takde peruntukan macam kat Gombak nie dah takde wakil rakyat Pakatan Haram kerajaan Selangor..meh mai tumpang berbuka puasa program anjuran Barisan Nasional. Semua dijemput hadir atas ikatan persaudaraan Islam pasti kita akan mendapat keinsafan dan akan bersyukur atas segala Rahmat Allah.

Gombak!!! Gempur!!!

Sunday, 12 August 2012

KERAJAAN NEGERI SELANGOR ABAI DUN GOMBAK SETIA.



Setelah kisah pemecatan Wakil Rakyat DUN Gombak Setia iaitu Datuk Hassan Ali dari Parti Pas, maka bermakna wakil rakyat yang dulu bersama Kerajaan Negeri kini tidak lagi menjadi kerajaan negeri dan hanya sekadar menjadi wakil rakyat bebas. Maka dek kerana itu tiada lagi wakil kerajaan Pakatan Haram negeri Selangor di Gombak Setia ini. Semenjak tarikh pemecatan Wakil Rakyat Selangor ini pada bulan Januari 2012 hingga kini MNK lihat tiada langung pembelaan yang dapat diberikan oleh siapa siapa kepada rakyat Gombak Setia ini dari Kerajaan Negeri. Tiada lagi wakil dan sumbangan atau peruntukan dari Kerajaan Negeri kepada rakyat DUN Gombak Setia ini. Ialah wakil rakyat dah takde, nak harap Ahli Parlimen yang memang tak boleh harap tu lagi lah jauh. Jadi siapa bela Rakyat DUN Gombak Setia? Jadi di Bulan Ramadhan ini siapa yang membela nasib anak-anak yatim, warga emas, ibu tunggal dan fakir miskin di Gombak Setia ini agar mereka turut dapat menikmati sedikit kemeriahan Hari Raya?

11/08/2012 - Penyelaras Barisan Nasional DUN Gombak Setia Datuk Hj. Said Anuar Said Ahmad telah mengadakan majlis berbuka puasa dan pemberian sumbangan kepada anak-anak yatim dan juga sumbangan kepada surau-surau yang di Rantau Gombak Utara peringkat DUN Gombak Setia. Program ini bermula dari jam 5.30pm di mana pemberian sumbangan di berikan kepada penerima-penerima dan selesai majlis pemberian sumbangan diteruskan pula dengan program berbuka puasa bersama anak-anak yatim.


Datuk Said Anuar dalam ucapan menegaskan bahawa pemberian sumbangan ini bukan lah "gula-gula pilihanraya" seperti dakwaan pembangkang, BR1M bukan gula-gula pilihanraya, Bantuan persekolahan, bukan gula-gula pilihanraya tetapi inilah kerajaan Barisan Nasional sentiasa memberi bantuan. Bukan tahun ini sahaja tapi kita buat benda macam ini secara tetap setiap tahun kita berikan sumbangan kepada mereka yang layak apabila tiba bulan Ramadhan. Malah bulan bulan lain pun kita beri sumbangan dan subsidi pada rakyat tak kira dah nak pilihanraya atau tidak. Ini tanggung-jawab kami selaku kerajaan Barisan Nasional, kerajaan pusat yang kami lakukan.

Bagi MNK betul kata Datuk Said Anuar itu. Ini bukan gula-gula pilihanraya, ini adalah bukti sebuah kerajaan yang bertanggung-jawab yang mengambil berat permasalahan dan bebanan yang ditanggung oleh rakyatnya. Kerajaan yang senantiasa berusaha untuk meringankan bebanan rakyat. Sebuah kerajaan yang berpegang teguh kepada janji dan mengotakan janji-janjinya. Janji YAB Perdana Menteri Rakyat di Dahulukan Pencapaian Diutamakan dalam moto Transformasi UMNO dan Kerajaan Barisan Nasional sedikit sebanyak telah berjaya di serapkan kepada pemimpin diakar umbi di peringkat DUN - DUN dan Bahagian yang mana ianya menjadi budaya pemimpin UMNO sekarang ini di mana mana Bahagian sekalipun untuk sentiasa melafaz dan melaungkan selogan tersebut yang mana akhirnya slogan yang dilaungkan itu tadi menjadi budaya dan keperibadian pada semua pemimpin UMNO yang mana sentiasa mengutamakan rakyat dalam apa cara sekali pun.


Lihat sahaja di dalam clip dan vt ini semua dah berbuka dan menikmati juadah yang lazat tersebut tetapi bagi Penyelaras Barisan Nasional DUN Gombak Setia Datuk Hj. Said Anuar Said Ahmad masih lagi kehulu ke hilir melayan tetamu dan beliau bersama pegawai beliau yang dikenali dengan panggilan Tok Ompek Ridwan merupakan orang yang terakhir mengambil nasi dan lauk untuk berbuka.

Syabas Penyelaras BN DUN Gombak Setia Datuk Hj. Said Anuar Said Ahmad kerana menjiwai semangat Rakyat Didahulukan Pencapaian di utamakan.


video

Gombak!!! Gempur!!!

Friday, 10 August 2012

PULANGLAH!!! AISYAH NYANYI KAT AZMIN ALI???



Bulan Ramadhan ini begitu banyak program yang baik dianjurkan oleh parti politik mahu pun NGO bersama anak-anak yatim. Program yang mana baik berbuka puasa, bersahur atau pemberian sumbangan kepada rumah-rumah kebajikan dan anak-anak yatim begitu meriah sekali. Ini satu perkembangan yang amat baik yang mana setiap umat-umat Islam di Malaysia ini berlumba-lumba mengejar amal jariah serta ganjaran dan pahala dalam bersedekah dan membuat kebajikan kepada anak-anak yatim. Amat indah sekali sekiranya sikap dan keperihatinan ini dapat diteruskan dan disambung pada bulan-bulan selepas bulan Ramadhan.


Kita mengisafi dan menyelami perasaan anak-anak ini tadi yang mana tidak pada usia yang begitu muda sudah tidak ada tempat menumpang kasih dan merasai belian kasih sayang bapa dan ibu. Kita patut rasa bersyukur kerana kita bernasib baik dapat merasa kasih sayang bapa dan ibu kita. Walau pun kita sudah meningkat dewasa dan telah berumah tangga kita masih mempunyai bapa dan ibu. Lebih lagi sekiranya kita sendiri telah mempunyai anak dan kita sendiri telah menjadi bapa dan ibu. Kita pasti faham dan ingin memberikan kasih sayang dan perhatian yang secukupnya kepada anak kita agar anak kita dapat merasai kasih sayang yang kita rasai dari bapa dan ibu kita.

Tetapi dalam ketika itu MNK berasa hairan bagaimana ada dikalangan kita yang masih mempunyai ibu dan bapa tetapi berlagak seperti kita tidak lagi mempunyai ibu dan bapa. Kita sanggup tidak menjenguk malah menalipon bertanya khabar pada ibu kita. Bukan kita nie duduk di luar negara atau beratus kilometer dari rumah ibu kita. Kita duduk di Taman Sri Ukay dan ibu kita duduk di Klang Gate. Hanya sekitar 6.4 kilometer dan tak sampai 10 minit mengikut penilaian Google Map. Dalam kata lain kalau kita nak ke KL atau pulang ke rumah kita dari KL mengikut Jalan Genting Klang pasti kita akan melalui rumah ibu kita pun kita tidak boleh atau hendak singgah jenguk ibu kita hatta 10-15 minit pun jadi lah.

video


Apakah teruk benar dosa dan kesalahan ibu kita hingga kita sanggup meminggirkan ibu kandung kita yang telah mengandung kita 9 bulan lamanya, yang bertarung nyawa hidup atau mati semata-mata hendak kita lahir di dunia. Yang membesarkan kita dengan penuh kasih sayang dan memberikan kita pendidikan dan ilmu hingga kita berjaya dan menjadi orang ternama didalam arena politik negara. Kenapa kita sanggup dan mampu menderhaka????

Pulanglah wahai sedara seislamku kepangkuan Ibu mu....?


http://m.youtube.com/#/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DIyfHVqwhaho%26sns%3Dfb&sns=fb&v=IyfHVqwhaho&gl=MY Gombak!!! Gempur!!!


Thursday, 9 August 2012

PEMIMPIN BN ANAIYA ANAK YATIM???



Jangan demikian,  (sebenarnya kata-  kata kamu itu  salah). Bahkan  (perbuatan kamu  wahai orang-orang  yang hidup mewah,  lebih salah lagi kerana) kamu tidak memuliakan anak yatim, (malah kamu menahan apa yang Dia berhak menerimanya);   Surah Al-Fajr>  Ayat 17

08/08/2012 - Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak yang juga merupakan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak iaitu Datuk Hj. Megat Zulkarnain bin Tan Sri Omardin bersama-sama pegawai-pegawai pejabat Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak dan beberapa barisan Exco dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak telah mengadakan kunjungan dan lawatan tinjauan serta berbuka puasa bersama anak-anak yatim di Rumah Anak-anak Yatim Al-Nasuha Taman Gombak Permai.

Program santai ini dimulakan dengan pemberian sumbangan Air Zam-zam dan Kurma oleh Datuk Hj. Megat Zulkarnain bagi pihak YAB Perdana Menteri kepada Rumah Anak Yatim Al-Nasuha yang mana ianya telah dijadikan hidangan awal berbuka puasa kepada anak-anak yatim dan rombongan Datuk Hj. Megat Zulkarnain oleh Puan Fatimah yang lebih gemar dipanggil dengan pangilan Umi, Pengasas Baiti Al-Nasuha ini. Kemudian anak-anak penghuni Baiti Al-Nasuha dihidangkan pula dengan kuih-kuih tempatan dan pizza untuk mengalas perut sebelum mendirikan solat Maghrib bersama-sama rombongan Penyelaras BN Parlimen Gombak.

Anak-anak Yatim Baiti Al-Nasuha menikmati hidangan berbuka puasa KFC

Selesai Solat Maghrib berjemaah, baru lah kami semua menikmati jamuan utama iaitu berbentuk nasi berlauk dan juga KFC. Kelihatan anak-anak ini tadi lebih gemar menikmati KFC kerana rata-rata memilih untuk menikmati hidangan KFC terlebih dahulu berbanding nasi berlauk itu tadi. Selesai makan, diadakan pula majlis penyerahan sumbangan oleh tamu yang hadir. Selain dari Penyelaras BN Parlimen Gombak dan rombongan turut berbuka puasa dan menyerahkan sumbangan ialah wakil-wakil MMP Communication Sdn. Bhd. Yang mana program penyerahan sumbangan dimulakan oleh wakil-wakil MMP Communication Sdn. Bhd, kemudian disusuli oleh pemberian sumbangan daripada Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin berbentuk duit raya kepada setiap kepada anak-anak yatim Al-Nasuha seramai lebih kurang 49 orang.

Ini merupakan kunjungan tinjauan Penyelaras BN Parlimen Gombak kata beliau dan sewaktu penyerahan duit raya kepada anak-anak yatim Al-Nasuha Datuk Megat Zulkarnain telah memberi jaminan kepada Pengasas Baiti Al-Nasuha yang mana bantuan serta sumbangan fasa kedua akan diusahakan dan diberikan kepada Al-Nasuha dalam masa terdekat.

Tahniah kepada semua yang hadir dan menjayakan program ini serta yang telah menghulurkan sumbangan khusus kepada Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin Penyelaras BN Parlimen Gombak dan wakil wakil MPP Communication Sdn. Bhd. MNK secara peribadi ingin mengucapkan terima kasih kepada Hj. Razali dari Kelab Putera 1Malaysia  dan Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia yang telah sudi menyumbangkan kurma dan air zam-zam untuk diagihkan kepada Rumah Anak-anak Yatim Al-Nasuha Taman Gombak Permai ini.

Datuk Megat Zulkarnain membalas kucupan tangan anak yatim.


Barang siapa yang mengusap kepala anak yatim kerana Allah maka baginya kebaikan yang banyak dari setiap rambut yang ia usap. Dan barang siapa yang berbuat baik kepada anak yatim perempuan atau laki-laki maka aku dan dia akan berada di Syurga seperti ini, Rasulullah SAW mengisyaratkan antara jari telunjuk dan jari tengahnya." (HR. Ahmad dari Abu Umamah)

Buat semua marilah kita rebut peluang yang ada pada bulan Ramadhan ini untuk menambah amal kita. Kalau nak turut serta boleh bersama Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin dan rombongan pegawai serta Pemuda-Pemuda UMNO Bahagian Gombak beliau pada kunjungan ke rumah anak yatim seterusnya di DUN Gombak Setia dalam program bersahur dalam masa terdekat ini jom. Nak turut menyumbang pun boleh dan amat dialu-alukan.


Jadi adakah pemimpin-pemimpin BN khususnya di Gombak ini menganaiya anak-anak yatim? Tidak sama sekali malah mereka perihatin dan sentiasa mengambil berat kebajikan anak-anak yatim. Malah bukan hanya anak yatim, ibu tunggal, warga emas, OKU dan lain lain pun di ambil berat. Pendek kata semua golongan rakyat dan masyarakat yang memerlukan pasti di bantu. "Rakyat Didahulukan Pencapaian DiUtamakan" menjadi ibarat udara untuk mereka bernafas....siang dan malam.

Gombak!!! Gempur!!!

Wednesday, 8 August 2012

PEMIMPIN MUDA BN SELAMI NASIB ANAK-ANAK YATIM BAITI AL-NASUHA


Gambar Kenangan Datuk Megat Zulkarnain bersama para petugas
dan anak anak yatim Baiti Al-Nasuha
Jangan demikian,  (sebenarnya kata-  kata kamu itu  salah). Bahkan  (perbuatan kamu  wahai orang-orang  yang hidup mewah,  lebih salah lagi kerana) kamu tidak memuliakan anak yatim, (malah kamu menahan apa yang Dia berhak menerimanya);   Surah Al-Fajr>  Ayat 17

08/08/2012 - Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak yang juga merupakan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak iaitu Datuk Hj. Megat Zulkarnain bin Tan Sri Omardin bersama-sama pegawai-pegawai pejabat Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak dan beberapa barisan Exco dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Gombak telah mengadakan kunjungan dan lawatan tinjauan serta berbuka puasa bersama anak-anak yatim di Rumah Anak-anak Yatim Al-Nasuha Taman Gombak Permai.

Program santai ini dimulakan dengan pemberian sumbangan Air Zam-zam dan Kurma oleh Datuk Hj. Megat Zulkarnain bagi pihak YAB Perdana Menteri kepada Rumah Anak Yatim Al-Nasuha yang mana ianya telah dijadikan hidangan awal berbuka puasa kepada anak-anak yatim dan rombongan Datuk Hj. Megat Zulkarnain oleh Puan Fatimah yang lebih gemar dipanggil dengan pangilan Umi, Pengasas Baiti Al-Nasuha ini. Kemudian anak-anak penghuni Baiti Al-Nasuha dihidangkan pula dengan kuih-kuih tempatan dan pizza untuk mengalas perut sebelum mendirikan solat Maghrib bersama-sama rombongan Penyelaras BN Parlimen Gombak.

Anak-anak Yatim Baiti Al-Nasuha menikmati hidangan berbuka puasa KFC
Selesai Solat Maghrib berjemaah, baru lah kami semua menikmati jamuan utama iaitu berbentuk nasi berlauk dan juga KFC. Kelihatan anak-anak ini tadi lebih gemar menikmati KFC kerana rata-rata memilih untuk menikmati hidangan KFC terlebih dahulu berbanding nasi berlauk itu tadi. Selesai makan, diadakan pula majlis penyerahan sumbangan oleh tamu yang hadir. Selain dari Penyelaras BN Parlimen Gombak dan rombongan turut berbuka puasa dan menyerahkan sumbangan ialah wakil-wakil MMP Communication Sdn. Bhd. Yang mana program penyerahan sumbangan dimulakan oleh wakil-wakil MMP Communication Sdn. Bhd, kemudian disusuli oleh pemberian sumbangan daripada Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin berbentuk duit raya kepada setiap kepada anak-anak yatim Al-Nasuha seramai lebih kurang 49 orang.

Ini merupakan kunjungan tinjauan Penyelaras BN Parlimen Gombak kata beliau dan sewaktu penyerahan duit raya kepada anak-anak yatim Al-Nasuha Datuk Megat Zulkarnain telah memberi jaminan kepada Pengasas Baiti Al-Nasuha yang mana bantuan serta sumbangan fasa kedua akan diusahakan dan diberikan kepada Al-Nasuha dalam masa terdekat.

Tahniah kepada semua yang hadir dan menjayakan program ini serta yang telah menghulurkan sumbangan khusus kepada Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin Penyelaras BN Parlimen Gombak dan wakil wakil MPP Communication Sdn. Bhd. MNK secara peribadi ingin mengucapkan terima kasih kepada Hj. Razali dari Kelab Putera 1Malaysia  dan Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim Pengerusi Kelab Putera 1Malaysia yang telah sudi menyumbangkan kurma dan air zam-zam untuk diagihkan kepada Rumah Anak-anak Yatim Al-Nasuha Taman Gombak Permai ini.

Datuk Megat Zulkarnain membalas kucupan tangan anak yatim.

Barang siapa yang mengusap kepala anak yatim kerana Allah maka baginya kebaikan yang banyak dari setiap rambut yang ia usap. Dan barang siapa yang berbuat baik kepada anak yatim perempuan atau laki-laki maka aku dan dia akan berada di Syurga seperti ini, Rasulullah SAW mengisyaratkan antara jari telunjuk dan jari tengahnya." (HR. Ahmad dari Abu Umamah)

Buat semua marilah kita rebut peluang yang ada pada bulan Ramadhan ini untuk menambah amal kita. Kalau nak turut serta boleh bersama Penyelaras Barisan Nasional Parlimen Gombak Datuk Hj. Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin dan rombongan pegawai serta Pemuda-Pemuda UMNO Bahagian Gombak beliau pada kunjungan ke rumah anak yatim seterusnya di DUN Gombak Setia dalam program bersahur dalam masa terdekat ini jom. Nak turut menyumbang pun boleh dan amat dialu-alukan.

video


Gombak!!! Gempur!!!

Tuesday, 7 August 2012

MASALAH AIR SELANGOR BALASAN ALLAH.....



Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda, “Kalau amanah tidak lagi dipegang teguh, maka tunggulah saat kehancuran.” Ia (Abu Hurairah) bertanya, Bagaimana orang (yang) tidak memegang teguh amanah itu ya Rasulullah?” Beliau (Nabi SAW) menjawab, “Kalau sesuatu urusan telah diserahkan kepada orang yang bukan ahlinya, maka tunggulah saat kehancuran.” – Sahih Bukhari: 1746

Terfikir dek minda MNK ini bagaimana boleh berlaku di Selangor ini masalah air? Walhal Selangor ini merupakan salah satu kawasan taburan hujan yang melebih kadar purata mengikut sumber dari Jabatan Meterorologi Malaysia bagi bulan Julai 2012.

Taburan Hujan Semenanjung

Taburan hujan bulan Julai 2012 pada amnya adalah diparas purata dihampir seluruh kawasan. Bagaimana pun, beberapa kawasan di barat Kedah, utara Perak, tengah Terengganu, utara Negeri Sembilan, timur dan barat Pahang dan tengah Johor telah menerima jumlah hujan dibawah purata. Malah, Daerah Dungun menerima hujan yang kurang sehingga 80% dari paras purata. Manakala, kawasan di selatan Kedah, utara Selangor, barat laut dan selatan Pahang dan utara dan selatan Johor telah menerima hujan melebihi purata. Baca selanjutnya

Jadi dimana silapnya nie. Kenapa terjadi masalah Air di Selangor? Selain dari kedegilan dan keegoan kerajaan negeri Pakatan Haram Selangor ini untuk menerima nasihat dan saranan serta mengakui dan mengiktiraf kerja-kerja murni dan langkah bijak Kerajaan Barisan Nasional yang terdahulu sewaktu menjadi Kerajaan Negeri Selangor berhubung dengan projek Langat 2 yang telah mula di rancang pada tahun 80-an lagi telah ditolak mentah-mentah oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor mungkin kah kerana sebab yang kita semua tidak dapat nak tangkis walaupun projek ini dipersetujui untuk dilaksanakan oleh Kerajaan Negeri Pakatan Haram Selangor. Apakah mungkin masalah air di Selangor ini dan segala macam masalah di Selangor seperti Sampah, rumah urut, pelacuran, arak, murtad etc etc ini adalah dek kerana Janji Allah kepada hambanya. Sesungguhnya janji Allah itu pasti akan berlaku. Adakah ini balasan Allah pada rakyat Selangor kerana telah engkar pada perintah Allah dengan meletakkan amanah kepada mereka yang tidak memegang teguh amanah tersebut?  Mari kita lihat kembali hadis sahih yang MNK paparkan diawal penulisan ini.

Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah SAW bersabda, “Kalau amanah tidak lagi dipegang teguh, maka tunggulah saat kehancuran.” Ia (Abu Hurairah) bertanya, Bagaimana orang (yang) tidak memegang teguh amanah itu ya Rasulullah?” Beliau (Nabi SAW) menjawab, “Kalau sesuatu urusan telah diserahkan kepada orang yang bukan ahlinya, maka tunggulah saat kehancuran.” – Sahih Bukhari: 1746


 
Masalah Air
 
Masalah Sampah

Masalah Perlacuran dan Rumah Urut
  
Apakah bukan kita yang mengundi pada PRU 12 dulu yang telah menyerahkan urusan pentadbiran negeri Selangor kepada DAP, PAS  dan PKR yang mana kita tahu merekah bukan ahlinya? Hanya dek kerana sedikit perasaan marah kita, sedikit perasaan kecewa kita, sedikit perasaan tidak puas hati kita pada tahun itu atau bulan itu kita lupa jasa dan pengorbanan serta budi Kerajaan BN Selangor untuk hampir 50 tahun di Selangor ini. Jadi dek kerana kita sengaja undi Pakatan Haram ini maka kita lah yang dimaksudkan dalam hadis tersebut maka kita tunggu lah saat kehancuran diSelangor ini melainkan Allah memberi kita peluang untuk mengubah nasib kita pada PRU 13 nanti. Bersesuaian dengan Firman Allah:-


         إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ

Sesungguhnya Allah tidak mengubah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. (ar-Ra'du:11)

Jadi apakah kita terus ingin menunggu hingga datang kemurkaan dan balasan Allah yang amat dahsyat yakni kehancuran negeri kita ini atau kita ingin melakukan sesuatu dan mengubah nasib kita seperti Firman Allah dalam Surah Ar-Ra'du diatas? Macam mana nak ubah nasib kita? Kita letakkan kembali amanah mentadbir kerajaan negeri ini kepada mereka yang memegang teguh amanah ini dan mereka yang ahli dalam mentadbir kerajaan negeri Selangor ini yang mana sejarah dan rekod pencapaian 50 tahun tidak boleh dinafikan dan tidak boleh kita tipu. PRU 13 nanti kita berikan kembali Selangor kepada Kerajaan Barisan Nasional untuk mentadbir Negeri ini InsyaAllah Negeri akan aman damai dan Allah angkat kembali segala permasalahan dan moga kita kembali mendapat rahmat dan barakah Allah di bumi bertuah Selangor Darul Ehsan ini.

Gombak!!! Gempur!!!




Wednesday, 1 August 2012

AIR PERCUMA KERAJAAN NEGERI SELANGOR HASIL BIJAK & PANDAI


Jenuh MNK memikirkan kenapa lah masa zaman Kerajaan Barisan Nasional memerintah negeri Selangor hampir setengah abad tidak dilaksanakan seperti apa yang Kerajaan Pakatan Rakyat lakukan ini. Beri  air percuma kepada rakyat. Walaupun hanya 20meter padu air yang hanya nilai bulanan lebih kurang RM 11.40 tetapi ianya tetap percuma. Walau tak semua kawasan dan semua lapisan masyarakat Selangor menikmatinya iannya benda yang baik dan bagi MNK benda yang baik patut dicontohi.

Tetapi bak kata orang putih, "The End doesnt justifies the means" dalam terjemaahan bahasa Malaysia baku bermaksud, Walaupun hasilnya baik tetapi cara kerja dilaksanakan untuk mencapai hasil itu kalau ianya salah tidak bermaksud ianya boleh dan dibenarkan walaupun hasilnya baik. Ini kalau kita terjemaah ikut Islam lah. Contoh mudah dalam erti kata lain Niat atau hasilnya kita hendak sedekah tetapi untuk mendapatkan wang untuk sedekah itu tadi kita merompak maka atas alasan kita hendak bersedekah. Jadi Perbuatan kita itu tadi tetap haram.  Ia tetap salah dan tidak dibenarkan sama sekali.  Jadi walau apa sekali pun hasil dan niat kita ianya tidak boleh membenarkan suatu keadaan yang salah menjadi benar atau satu perbuatan yang haram menjadi halal.

Berbalik kepada kerajaan Pakatan Haram Negeri Selangor ini, niat baik nak bagi air percuma dan dah bagi pun, tapi cara perlaksanaan depa salah dan hingga menyebabkan perbagai masalah timbul. Cara perlaksanaan tidak dikaji dengan betul dan ambil kira semua perkara baik yang salah atau betul.


Mungkin depa ini terpengaruh dengan buku The Prince tulisan Niccolo Machiavelli tu kot. Sebab semenjak kononnya buku ini menjadi buku favourite Tun M yang mana katanya banyak strategi dan pemikiran politik Tun M datang dari pembacaan buku ini dan kononnya ramai tokoh-tokoh politik hebat baik Kerajaan BN mahu pun pembangkang membaca buku ini dan menjadikan ianya rujukan termasuk lah MNK pun turut membaca buku ini konon nak selami pemikiran Tun M.


Jadi apa bezanya mereka dengan Tun M atau mana pemimpin BN yang turut mengkaji buku ini tadi? Kalau berdasarkan contoh air percuma Selangor ini tadi dan pepatah yang MNK bagikan tadi diatas tadi dan kaitannya dengan buku The Prince ini jawapan nya mudah.


Tun M dan pemimpin UMNO lain masih berpegang dan berlandaskan pada agama yang mana yang salah tetap salah yang haram tetap haram walaupun hasilnya baik maka tak semua yang ditulis dalam buku tersebut diguna bulat bulat macam depa. Tetapi depa ini MNK rasa ambik pepatah yang terkandung dalam buku The Prince ini tadi yang berbunyi  "The end justifies the means "




Frasa ini, yang berasal dari buku Niccolò Machiavelli "The Prince", ditafsirkan oleh sesetengah bermaksud melakukan apa-apa jua yang diperlukan untuk mendapatkan hasil yang anda mahu, tanpa mengira kaedah yang digunakan. Ia tidak kira sama ada kaedah ini adalah mengikut landasan undang-undang atau menyalahi undang-undang, adil atau zalim mahupun kejam, benar atau dusta, demokratik atau diktator, baik atau jahat.

Jadi mungkin sebab The End Justifies the Means yang mana Hasilnya nak bagi air percuma walau kerajaan terpaksa menanggung kerugian dan menanggung hutang bebaban hasil dari dasar air percuma ini dan syarikat hampir bankrap pun tidak menjadi persoalannya dan tidak diambil kira janji niat dan hasil rakyat dapat air percuma. Cukup! Lepas dah laksana dasar tersebut dia suruh kita jimat jangan guna air banyak banyak pula kerana nak jimat bebanan hutang yang terpaksa ditanggung oleh kerajaan negeri.


 Masalah utama tidak diambil kira seperti nasihat dan saranan kerajaan pusat tentang masalah bekalan air. Yang mana cadangan kerajaan pusat untuk membina dam di Langat untuk menampung masalah bekalan air yang bakal dihadapi oleh Selangor sekitar 2014 hasil dari kajian yang telah dibuat oleh kerajaan terdahulu iaitu Kerajaan Barisan Nasional tidak diambil kira. 

Sekarang masalah air dah mula berlaku dibeberapa kawasan di Selangor. Di Bandar Tasik Puteri katanya dah 2 minggu tiada bekalan air. Di Gombak katanya coming soon. Depa cakap senang guna air lombong yerr...

Kalau itu lah cara tadbir negeri Selangor tak payah wa ang la wa ehh pun boleh. Saya selaku MB kerajaan pasir berdengung dengan ini buat pengumuman kerajaan akan bekalkan air percuma kepada seluruh rakyat Selangor bukan hanya 20 m3 tetapi gunalah sebanyak mana pun ia tetap percuma. Kepada yang ingin mendapatkan bekalan air percuma ini sila pegi ke lombong-lombong, tasik-tasik, longkang-longkang atau lopak serta takungan air berhampiran. Yang duduk sebelah laut atau dipesisiran pantai lagi takde masalah ambil pakai Air Laut tu yer. Ambil, ambillah wa eh tak marah!!! Selangor Negara Maju tapi pemimpin PR tadbir  lagu nie. Dulu takda masalah kini macam macam masalah timbul.  Apakah ini yang kita mahu???




Note MNK: Memang Bijak dan Pandai Kerajaan Pakatan Haram Selangor ini. Bijak Pusing  dan Pandai Kelentong rakyat.....
Gombak!!! Gempur!!!

WAJIB BACA!!!