FOLLOW ME

JOM SAKSI KOLEKSI VIDEO GOMBAK!!! GEMPUR!!!

Loading...

Thursday, 15 December 2011

SIKAP PROAKTIF KEDUA-DUA PENYELARAS BN GOMBAK JAMIN KEMENANGAN PRU 13.MNK puji sikap kedua-dua Penyelaras Barisan Nasional di Gombak ini dalam mengambil tindakan dan sikap proaktif berhubung dengan BR1M ini. Kedua Penyelaras BN yang MNK maksudkan tersebut ialah Datuk Hj Megat Zulkarnain b. Tan Sri Omardin Penyelaras BN Parlimen Gombak dan Datuk Hj Said Anuar Said Ahmad Penyelaras BN DUN Gombak Setia. Kedua-dua mereka ini bertindak pantas dan bijak dalam mendekati pengundi-pengundi diluar kepompong UMNO di Gombak ini apabila telah membuka kaunter-kaunter pendaftaran di sekitar DUN Gombak Setia pada 10hb Disember 2011 yang lepas. Kaunter-kaunter pendaftaran yang beroperasi seawal jam 9 pagi hingga ke pukul 7 malam itu tak putus-putus dikunjungi oleh rakyat-rakyat dan pengundi-pengundi Gombak yang ingin memohon dan mendaftarkan diri untuk menerima sumbangan Bantuan Rakyat 1 Malaysia yang bernilai RM500 itu.
Inilah tindakan dan gerak kerja yang wajar dalam kita bersama kerajaan Barisan Nasional yang sebenarnya banyak memberi kebajikan dan kesejahteraan kepada rakyat namun kadang-kadang UMNO dan Barisan Nasional sendiri kurang mengambil kesempatan dan peluang untuk mendapat “political mileage atau credit” di atas perlaksanaan dasar atau tindakan kerajaan Barisan Nasional itu sendiri.  Seperti contoh kalau dipihak pembangkang itu tindakan atau dasar kerajaan negeri yang diperintah oleh pembangkang itu kadang-kadang tidak begitu hebat atau tiada apa-apa yang boleh di banggakan namun pemimpin-pemimpin parti mereka meroyan satu kampung dan benar-benar melaksanakan perkara-perkara yang bijak demi mengaut semaksima “political mileage atau credit”. Kadang-kadang dasar dan tindakan kerajaan Barisan Nasional yang laksana pun tetapi mereka jugak pula yang mengaut dan mendapat “political mileage atau credit” kerana melaksanakan tindakan-tindakan yang bertepatan.
BR1M ini pun tidak lari dari sasaran mereka untuk mengaut mahu pun menidakkan “political mileage atau credit” kepada parti UMNO dan Barisan Nasional apabila mereka telah mencetak dan mengedarkan borang-borang yang tidak sah.
“political mileage atau credit” yang cuba dikaut pembangkang
Namun tindakan pantas kedua-dua Penyelaras BN Gombak ini melalui Ketiga-tiga sayap UMNO Bahagian Gombak dan juga JKKKP serta pemimpin masyarakat yang bersama Barisan Nasional maka rakyat Gombak berjaya diselamatkan daripada ditipu oleh pihak parti pembangkang ini.
Cuba kita lihat sekiranya anda mengisi borang yang tidak sah tersebut dan dihantar ker LHDN, maka sewaktu penapisan dan pemeriksaan tentang kelayakkan untuk menerima Bantuan Rakyat ini oleh pihak LHDN sudah pasti apabila borang palsu yang dihantar maka nama anda akan di tanda sebagai semakkan dah dibuat dan keputusannya pasti di tolak atas sebab borang yang salah atau tidak sah yang digunakan. Maka pemohonan anda akan ditolak dan anda tidak akan mendapat bantuan rakyat tersebut walaupun anda berhak. Maka sudah pasti anda akan marah dan mengatakan Kerajaan Barisan Nasional menipu dan mungkin akan menyebabkan anda tidak akan memberi undi anda kepada BN kerana rasa diri anda ditipu. Walhal yang menganiaya dan menipu anda adalah ahli-ahli atau jentera-jentera parti pembangkang yang dengan sengaja mengedarkan borang-borang palsu dengan harapan ramai rakyat akan terpedaya dan mengisi borang tersebut dan akhirnya akan ditolak oleh LHDN.
Namun Rakyat Gombak terselamat, Ribuan pengunjung telah mengunjungi kaunter pendaftaran BR1M yang dibuka di Pejabat Penyelaras BN Parlimen Gombak yang mana ianya adalah dari inisiatif Penyelaras BN Parlimen Gombak sendiri dan juga kaunter-kaunter lain di merata-rata tempat dalam Dun Gombak Setia ini termasuk kampung MNK iaitu Kampung Sungai Chinchin. Seawal jam 9 pagi tak berhenti-henti pengunjung yang datang hingga ke jam 7 malam. Pemuda, Wanita dan Puteri UMNO Gombak menjadi petugas-petugas yang, melayan pelbagai kerenah rakyat Gombak. Ada yang senyum, ada yang masam, ada yang lembut ada yang keras berbahasa namun semuanya dilayan dengan baik oleh petugas-petugas yang menjadi bidan terjun menjawat jawatan sementara sebagai, penyambut tetamu, menjadi counter pertanyaan, perunding dan penasihat, tukang isi borang, runner photostatkan IC dan sebagainya. Semuanya dilakukan kerana perihatin dan sayang kan parti.

Kaunter Pendaftaran BR1M di Pejabat Penyelaras BN Parlimen Gombak
Kaunter Pendaftaran BR1M di Pejabat Penyelaras BN Parlimen Gombak

Penyelaras BN DUN Gombak Setia pula telah turut menghimpunkan semua jentera Parti UMNO dan komponen yang lain didalam satu sessi taklimat dan melancarkan Program BR1M counter di seluruh DUN Gombak Setia yang mana semua JKKKP hendaklah memastikan ada counter dibuka dikampung masing-masing bersama UMNO Cawangan untuk mendaftarkan mereka-mereka yang layak menerima Bantuan Rakyat ini.
Program Taklimat dan Program Kaunter BR1M Dun Gombak Setia oleh Penyelaras BN DUN Gombak Setia Datuk Said Anuar Said Ahmad

Jentera 4 Sayap UMNO dan JKKKP hadir ke Program Taklimat dan Program Kaunter BR1M Dun Gombak Setia

Di kampung MNK di Sungai Chinchin Bt. 8 Gombak pula kaunter dibuka Pendaftaran BR1M ini seawal jam 9 pagi hingga ke 6 petang. Pemuda UMNO Sg. Chinchin terlibat dari awal hingga la ke akhir bersama AJK Cawangan, Wanita dan Puteri UMNO Sg. Chinchin. Hampir 400 pendaftar berjaya di daftarkan pada hari tersebut dan mereka ini terdiri dari penduduk dan rakyat kampung MNK sahaja. Hok yang menyokong Bulan pun tersipu-sipu datang mendaftarkan diri dan mereka tetap dilayan dengan baik oleh petugas-petugas kerana pada pendirian "Orang UMNO " Kg. Sungai Chinchin walaupun sokongan parti lain-lain namun kita sekampung dan seagama. Harap-harap lama-kelamaan mereka ini akan tersedar dan lembut hati untuk kembali dalam barisan yang lurus dan menyedari siapa yang sebenarnya berada dijalan kebenaran

Teringat pulak Ucapan Ust. Kamal Saidin di PAU 2011 part persoalan Mungkar Nangkir di Alam Barzakh tuuu...
Apabila ditanya kepada kamu, SIAPAKAH SAUDARA KAMU? Apakah nanti akan kamu jawab Lim Guan Eng saudaraku, Lim Kit Siang saudara ku, Karpal Singh saudara ku atau akan kamu jawab Muslimin Muslimat saudaraku.... YA Nik Aziz, YA Abdul Hadi Awang........
Jadi Tahniah MNK ucapkan kepada Petugas-petugas Program BR1M di Kg. Sungai Chinchin atas layanan yang sama-rata kepada penduduk kampung tanpa membezakan pegangan parti politik mereka. Semua orang susah kita jaga dan kita bantu. Mungkin anda telah berjaya mengajak mereka untuk bersama BN pada PRU13 nanti dalam tidak sedar.


Program Kaunter BR1M Kg. Sungai Chinchin


Apa pun ucapan Syabas dan Tahniah harus diberikan kepada kedua-dua Penyelaras BN Gombak ini dan juga kepada jentera-jentera Pemuda, Wanita dan Puteri UMNO Bahagian Gombak yang telah bertungkus-lumus menjayakan program satu hari serentak ini iaitu Program Kaunter Pendaftaran BR1M bagi memastikan rakyat semua tahu siapa sebenarnya yang menjadi Juara Kebajikan dan siapa yang benar-benar menjaga kesejahteraan dan kebajikan rakyat.....

Gombak!!! Gempur!!!!

WAJIB BACA!!!